Jornades - Control de maquetes de trens model. Oferta dels principals fabricants europeus. Configuracions i costos.

Control de maquetes de trens model. Oferta dels principals fabricants europeus. Configuracions i costos.

Comissió: Comissió de Cultura: Grup Engitren
Descripció: Possiblement la etapa més complexa del desenvolupament d'una maqueta de tren model, sigui la de com controlar el seu funcionament, aconseguint al mateix temps la seguretat de les circulacions per evitar accidents.

La dificultat principal rau en trobar un sistema prou fiable, senzill i de preu raonable, sense que, sobre tot aquesta darrera condició, acabi posant en risc el desenvolupament de la maqueta, tractant de trobar el balanç correcte entre complexitat i tamany de la instal.lació..

La presentació pretén exposar les característiques dels sistemes de control dels principals fabricants europeus: ZIMO, ESU, LENZ i ROCO-FLEISCHMANN, tenint en compte que amb ells no s¿esgota ni molt menys la oferta europea, però sí la de les marques que dominen avui el mercat, oferint solucions fiables, amb el suport d'empreses solvents de cara al servei post-venda.

Es detallaran les seves arquitectures, descripció dels principals elements i el seu connexionat .En cada cas, també s'indicaran el costos aproximats dels elements base per controlar la maqueta.

La sessió s'enfocarà més que a la presentació dels sistemes, a establir intercanvis d'opinions i consultes dels assistents sobre aquests sistemes, per millorar els seus coneixements i esvair possibles dubtes dels que s'estan plantejant la seva utilització.

La xerrada anirà a càrrec d'en Carles Morant, enginyer industrial.
Dates: Dijous, 12 de març de 2020
Horari: A les 18.30h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Barcelona.
Inscripcions : Període inscripció tancat

Places limitades. Utilitzar la inscripció online per realitzar la reserva de plaça.

Document Descripció
Ponències Carles Morant