Notícies

El passat del ferrocarril a Mallorca, una visió de la Fundació Ferrocaib

dilluns, 17 juny, 2019
 
Guillem Febrer, president de la Fundació Ferrocaib, va parlar el passat 23 de maig de 2019 a Enginyers Industrials de Catalunya sobre el passat del ferrocarril a Mallorca, oferint una àmplia visió del patrimoni ferroviari que ha arribat fins als nostres dies i d'aquells elements que la pròpia Fundació ha tingut cura de preservar i, en part, també restaurar.
 

"Indústria 4.0: ja sabem cap on anem", article d'opinió de Joan Carles Casas, president de la Comissió Indústria 4.0, a Via Empresa

dijous, 13 juny, 2019

"Indústria 4.0: ja sabem cap on anem", és el títol de l'article d'opinió de Joan Carles Casas, president de la Comissió Indústria 4.0, publicat a Via Empresa. L'enginyer, en el marc de la cuarta edició del Fòrum Indústria 4.0, explica que la digitalització s'està estenent ràpidament per les fàbriques i instal·lacions industrials i pel conjunt de l'activitat econòmica.

Visita al Centre de Desenvolupament Tecnològic de Siemens a Cornellà de Llobregat

dimecres, 12 juny, 2019

Els Enginyers Industrials de Catalunya visiten el Centre de Desenvolupament Tecnològic de Siemens a Cornellà de Llobregat, el MindSphere Application Center de Barcelona.  Siemens investiga en aquest centre com obtenir el màxim benefici de la tecnologia digital aplicada a l'energia i com aconseguir augmentar l'eficiència de plantes i fàbriques, amb la col·laboració de proveïdors, enginyers de programari i experts de la companyia. 

 

Els Enginyers Industrials de Catalunya visiten l'Organització Europea per a la Investigació Nuclear (CERN)

dimarts, 11 juny, 2019

Els Enginyers Industrials de Catalunya visiten l'Organització Europea per a la Investigació Nuclear (CERN) a Suïssa, on hi ha el laboratori de partícules més gran del món. Establert l'any 1954, el CERN és un dels primers exemples de col·laboració internacional i té com a principal missió entendre de què està fet i com funciona l'Univers. Amb unes instal·lacions úniques d'acceleració de partícules, aquesta Organització uneix persones d'arreu del món en favor de la ciència i la tecnologia.

Curs preparació temari específic per a tècnics superiors en enginyeria de l'escala d'administració especial de l'Ajuntament de Barcelona

divendres, 31 maig, 2019

La Comissió d'Enginyers Industrials a les Administracions Públiques promou el curs de preparació del temari específic per a tècnics superiors en enginyeria de l'escala d'administració especial de l'Ajuntament de Barcelona, amb l'objectiu d'oferir als enginyers un servei de qualitat que els ajudi a preparar-se el millor possible per accedir i desplegar la funció professional dins de l'administració pública, tal i com es va fer el curs 2017/2018 amb el curs de preparació del temari específic per al cos de titulació superior d'enginyeria industrial de la

La Comissió Indústria 4.0 atorga el Premi Indústria4.0 a Alternative Energy Innovations

dijous, 30 maig, 2019

La Comissió Indústria 4.0 va atorgar el Premi Industria4.0 a l’empresa Alternative Energy Innovations pel projecte “InduEye” i dos accèssits als projectes “SENTINEL” d’Array Plàstics i “TIAGo Base” de PAL Robotics. El lliurament es va fer a la cloenda de la jornada que es va celebrar divendres a l’Espai Endesa, amb la participació de més de 260 enginyers que van poder conèixer, entre d’altres, les novetats de l’edició d’enguany de la Hannover Messe.

“L’autoconsum és l’apoderament del consumidor, estem en una revolució energètica”, Marc Rotllan, Factor Energia

dijous, 30 maig, 2019
L’aprovació del Reial Decret 244/19 pel que es regulen les condicions administratives, tècniques i econòmiques de l’autoconsum d’energia elèctrica obre un nou escenari pel desenvolupament de l’autoconsum. I va ser, precisament, una jornada sobre l’autoconsum la que va tancar, el passat 29 de maig de 2019, el cicle de jornades sobre “Transició a una energia ecològica” organitzat per la Comissió d’Energia dels Enginyers Industrials de Catalunya.